top of page
tapahtumat kolilla

Osallistu perinnetapahtumiin tai järjestä oma kurssi Kolilla

Nevalan luontotila on paikka yhteydelle. Tervetuloa osallistumaan lämminhenkisiin tapahtumiin ja kursseihin sekä järjestämään oma kurssi pihapiirin tiloihin.

_MG_5165.jpg

Infoa tapahtumista

Tältä sivulta löydät tulevat sekä menneet tapahtumat. Jos haluat pysyä ajantasalla tulevista tapahtumista, seuraa meitä Facebookissa @Nevalan Luontotila ja hoitosauna

Olet myös lämpimästi tervetullut järjestämään oman kurssin Nevalan luontotilan uniikkiin pihapiiriin. Jos sinulla on mielessä oma kurssi-idea, jonka haluaisit järjestää tiloissamme tai yhteistyössä, kuulemme siitä mielellään lisää.

Kun löydät sinua kiinnostavan kurssin, voit kysyä siitä lisää tai ilmoittautua mukaan sähköpostilla juolavehna@gmail.com

"Kokemus äänen ja luonnon ikiaikaisesta yhteydestä, tunteiden avautuminen geenimuistoihin saakka, metsän kaiku, ihmisten, eläinten ja kaiken elollisen keskinäinen kommunikaatio. Oli todella voimaannuttavaa irroitella vapaasti äänen ja kutsujen kanssa sekä päästellä täysillä ja meditatiivista laulaa hiljaa selkä puuta vasten paimenlaulua."

Tulevat tapahtumat

Menneet tapahtumat

IMG_2119.jpg

Kekrisauna 11.11.2023 klo 16-18

``Muista minnuu taattoseni, taattoseni tuonelasta
Muista minnuu maamoseni, maamoseni maaemästa
Kaikki suuret sukukunnat, heleävät heimokunnat
yheksästä polovesta yheksänteen poloveen………..``

Kekrisauna on vuodenkierron päätössauna, jolloin astutaan yhdessä pimeään vuodenaikaan, kiitetään menneestä vuodesta, hiljennytään ja heitetään kuluneen vuoden paino hartioilta pois, toivotetaan uusi vuosi tulevaksi ja muistellaan menneitä (ja tuleviakin) sukupolvia.


Kekriä vietätään syyskesästä myöhäissyksyyn kun sadonkorjuu on ohi, syystyöt tehtynä ja karja on siirtynyt talvisuojiin ja luonto alkaa vaipua horrokseen ja syksy vaihtuu talveen.

Kekrisauna on yhteisöllinen ja henkinen rituaalisauna, jonka anti on erityisesti mielen ja sielun tasolla.

Ilmoittaudu mukaan: juolavehna@gmail.com tai 0449330388
Hinta 50e/40e vähävaraiset

Huom: Voit myös tilata kekrisaunan (tai muun ryhmäsaunotuksen) omalle perheellesi, ystäväporukallesi tms. Kysele sopivia aikoja!

IMG_2119.jpg
P4023051_edited.jpg

Kehruukurssi 25.11.2023 klo 10-15 

Kurssilla pääset opettelemaan villan käsittelyä alusta pitäen. Tutuksi tulevat niin villan karstaaminen käsikarstoilla sekä karstamyllyllä, lepereiden teko, värttinällä kehruu sekä rukin osat, rukin huolto sekä rukilla kehrääminen. Voit ottaa mukaan myös oman rukkisi.

Kurssilla on käytössä Nevalan lampaiden villaa (kainuunharmas ja ahvenmaanlammas). Lampaita pääset myös rapsuttelemaan ja halutessasi voit ostaa villaa kotiinvietäväksi.

 

Kurssin hinta on 50e
(sisältää opetuksen, villat sekä kasvisruuan ja kahvit)

Sitovat ilmoittautumiset: juolavehna@gmail.com / 0449330388

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Pakkas Kulning & Löylyn Henki 17.2.2024 klo 10-19

Tervetuloa mukaan sydäntalven keskelle kauniisiin Kolin vaaramaisemiin kokemaan yhdessä

karjankutsuperinnettä sekä hoitava saunaseremonia kauniilla perinnetilalla.

Päiväretriitin ohjaavat perinnesaunottaja Sonja Marjukka Linnala (Nevalan luontotila) ja laulaja Sini Koskelainen.

 

KULNING WORKSHOP:

Oletko haaveillut kajauttavasi ilmoille korkeita tai kovaäänisiä huutoja/ikiaikaisia melodioita?

Nyt sinulla on oiva tilaisuus päästää äänesi valloilleen ja opetella kutsuhuutotaitoja Kolin taianomaisessa maastossa lumen keskellä! 

Saat alkusysäyksen maagiseen skandinavialaiseen karjankutsuperinteeseen nimeltä 'kulning', jonka ytimenä on alkuvoimainen äänenkäyttö ja viestintä! Kulning koostuu lyhyistä ja nasaaleista kutsuista ja melodisemmista korkeista kutsuista. Se juontaa juurensa keskiajalle ja on peräisin naisten paimentolaiskulttuurista. Alun perin sitä käytettiin mm. kutsumaan karja kotiin laitumelta, mutta nykyään siitä on kehittynyt oma ainutlaatuinen musiikkityylinsä.

Oppinsa tähän perinteeseen työpajan opettaja Sini Koskelainen on saanut mm. ruotsalaiselta kansanmuusikko-säveltäjältä Eva Runelta.

Tervetuloa oman voimasi juurille!

Ota mukaasi termospulloon lämmintä juotavaa ja pue päällesi joustavat, mukavat ja säänmukaiset ja lumiseen ympäristöön soveltuvat vaatteet.

Työpajan vetäjä: juurevaan ja elokuvalliseen A Cappella musiikkiin erikoistunut laulaja/säveltäjä/laulukouluttaja Sini Koskelainen, joka on tunnettu mm. EMMA-palkitusta Tuuletar-yhtyeestä.
www.sinikoskelainen.com
www.instagram.com/sini.koskelainen
www.facebook.com/SiniKoskelainenOFFICIAL

 

AIEMPIEN KURSSILAISTEN PALAUTTEITA:
"Oli todella voimaannuttavaa!"
"Ohjaajan henki oli ihana: leppoisuus ja innostavuus samassa paketissa!"
"Todella inspiroiva, kaunis, voimakas ja kokonaisvaltainen kokemus"️
"Ihanan lempeä ja kannustava opetustapa"
"Kokemus äänen ja luonnon ikiaikaisesta yhteydestä, tunteiden avautuminen geenimuistoihin saakka, metsän kaiku, ihmisten, eläinten ja kaiken elollisen keskinäinen kommunikaatio. Oli todella voimaannuttavaa irroitella vapaasti äänen ja kutsujen kanssa sekä päästellä täysillä ja meditatiivista laulaa hiljaa selkä puuta vasten paimenlaulua."
"Luonnon keskellä pääsi yhteyteen omiin juuriinsa ja tätä kautta juurevaan lauluun"

 

SYDÄNTALVEN SAUNASEREMONIA Nevalan pihapiirin tunnelmallisessa hirsisaunassa kutsuu rauhoittumaan havupuiden tuoksussa ja hämärtyvässä illassa. Talvella parantavaa voimaansa tarjoavat saunan lähellä kasvavat kuuset ja katajat. Miten upea tuoksu niistä tuleekaan! Oletko ennen kokeillut kataja- tai kuusivastaa? Tässä hoitavassa saunassa ovat havupuut käytössä monella tapaa.

Saunassa pääset myös laulamaan saunottajan mukana perinteisiä saunalauluja tai vain nauttimaan laulujen rauhoittavista sävelistä ja kauniista sanomista.

Saunaseremonian ohjaa Sonja Marjukka Linnala.

 

NEVALAN LUONTOTILA
Nevalan luontotilan perinnepihapiiri koostuu useista vanhoista hirsirakennuksista, pihapiirissä asustaa myös lampaita ja vuohia, sekä koira ja kissa.
Päivän aikana nautimme herkullista kasvisruokaa päärakennuksen tuvassa leivinuunin lämmössä.

Mikäli tarvitset yösijaa, kysele petipaikkaa ilmoittautumisen yhteydessä. Nevalassa majoitusmahdolisuus kurssilaisille jaetuissa huoneissa.

 

HINTA:
Hinta 145 €
sis. Kulning työpajan, ruokailun sekä saunaseremonian.

 

Huom! Tarvitset lumikengät osallistuaksesi työpajaan, mikäli sinulla ei ole omia, voit vuokrata sellaiset hintaan 30e paikallisilta välinevuokraajilta – joko itse tai voimme vuokrata ne puolestasi.

 

ILMOITTAUTUMINEN:
Sitovat ilmoittautumiset sekä kysymykset Nevalaan, saunaan ja majoitukseen liittyen:

juolavehna@gmail.com

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan! 

bottom of page